• Keine Ergebnisse gefunden

A Printer Setup menü

Im Dokument Szerzői jogok és védjegyek (Seite 107-111)

* Jelöli az alapértelmezett beállításokat.

Menüpont Paraméter Magyarázat

Margin Setting

Side Margin(Right) 3 – 25 mm (5*) Adja meg a nyomtatóban lévő papír jobb oldali margójának szélessé-gét. További információ a következőkben található.

U „Nyomtatható terület“ 57. oldal

Side Margin(Left) 3 – 25 mm (5*) Adja meg a nyomtatóban lévő papír bal oldali margójának szélességét.

További információ a következőkben található.

U „Nyomtatható terület“ 57. oldal

Print Start Position 0 – 800 mm (0*) Akkor állítsa be ezt a paramétert, ha a papír közepétől szeretne nyomtat-ni, vagy ha balra szeretné tolni a nyomtatott területet a Side Mar-gin(Right) beállítástól. A papír jobb oldali széle és a Print Start Positi-on közötti terület üresen marad. Ha érték van kiválasztva a Side Mar-gin(Right) beállításhoz, a Side MarMar-gin(Right) esetében kiválasztott szé-lességnek megfelelő további terület is üresen marad. További informá-ció a következőkben található.

U „Nyomtatható terület“ 57. oldal Margin Between Pages

Normal* - Beállíthatja az oldalak közötti margókat. Azonban a beállítás után is meg-változhat a margó mérete, a felhasznált hordozóanyag és a felhasználá-si környezettől függően.

A margó mérete növekszik, amennyiben a szám a + irányba mozdul, és csökken, ha a - irányba.

U „Nyomtatható terület“ 57. oldal

No Margin -10 mm – +10 mm

Skip Wrinkled Media On Normál körülmények között az Off lehetőség ajánlott.

Ha a nyomtatófej kopott a melegítőn hagyott hordozóanyag által oko-zott gyűrődések miatt, akkor állítsa be az On lehetőséget.

Nem folyamatos nyomtatási munka esetében kapcsolja On állásba 200 mm-es hordozóanyag beadagolásához a gyűrődések megelőzésé-nek érdekében. A következőkben leírt helyzetekben, amikor a nyomtató On állásban van.

Ha folyamatos nyomtatási munkát végez.

Ha a Margin Between Pages funkció No Margin lehetőségre van állítva.

Off*

Media Check

107

Menüpont Paraméter Magyarázat

Media Size Check On* Megadhatja, hogy a nyomtató automatikusan érzékelje (On) vagy ne ér-zékelje (Off) a hordozóanyag szélét. Próbálja ki az Off beállítást, ha a nyomtatón a Media Size Error üzenet jelenik meg annak ellenére, hogy a papír megfelelően van betöltve. Azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Off beállítás esetén a nyomtató a papír szélén túl is nyomtat-hat. A papír szélén túli nyomtatásra használt tinta összefesti a nyomta-tót. Általános használat esetén javasolt a beállítást On értéken használni.

A megváltoztatott beállítások a hordozóanyag betöltése során megje-lennek.

Off

Media End Check On* Megadhatja, hogy a nyomtató automatikusan érzékelje (On) vagy ne ér-zékelje (Off) a hordozóanyag végét. Próbálja az Off beállítást, ha a nyom-tató Media Out üzenetet jelenít meg, megfelelően betöltött hordozóa-nyag mellett. Általános használat esetén javasolt a beállítást On értéken használni.

Off

Media Skew Check On* A hordozóanyag ferdeségének észlelésekor a nyomtató vagy leállítja a nyomtatást és hibaüzenetet jelenít meg (On), vagy folytatja a nyomta-tást (Off). A legtöbb esetben az On beállínyomta-tást javasoljuk, mivel a ferde papír elakadhat a nyomtatóban.

Off

Media End Option Continue* Hordozóanyag nyomtatás közbeni kicseréléséhez válassza ki a Conti-nue lehetőséget (a csere után nyomtassa ki a hátramaradt adatot) vagy a Stop Printing lehetőséget (nem nyomtat).

Stop Printing Btw Pages Nozzle Check

Off - Időnkénti alkalmazásához állítsa be a Nozzle Check (Fúvóka ellenőrzés)

lehetőséget.

Ha a beállítás értéke Off, akkor abban az esetben a Btw Pages Nozzle Check akkor a fúvókák ellenőrzése az oldalak között nem történik meg.

A Print Pattern egy ellenőrző mintát nyomtat a nyomtatási munkafolya-mat közben, a beállított számú kinyomtatott oldal után. Ha a teljes nyom-tatás elkészült, szemrevételezheti az ellenőrző mintázatot annak megál-lapítása érdekében, hogy vannak-e halvány vagy hiányzó színek az elő-ző vagy a követkeelő-ző nyomaton.

Print Pattern 1 – 10 (1*)

Lamp Setting Auto* Adja meg, hogy az elülső fedélen belül lévő lámpát automatikusan kap-csolja be/ki a rendszer (Auto), vagy pedig a panelen lévő gombot szeret-né használni (Manual).

Auto beállítás esetén a lámpa automatikusan bekapcsol a nyomtatás-kor stb., a művelet befejezése után pedig kikapcsol.

A Manual beállítás esetén meg kell nyomni a gombot a kezelőpa-nelen a lámpa be- és kikapcsolásához. Ha egy olyan művelet közben nyomja meg a gombot, amely nem teszi lehetővé a világítás bekapcsolá-sát, a lámpa akkor kapcsol be, amikor erre először adódik lehetőség.

Manual

Head Mode 2 Heads Mode* A legtöbb esetben 2 Heads Mode lehetőséget használjon.

Menüpont Paraméter Magyarázat

Sleep Mode 15 – 240 perc (15*) A nyomtató alvó üzemmódba lép, ha nem észlel hibát, és egy megadott ideig nem kap nyomtatási feladatot. Alvó üzemmódban az összes mele-gítő kikapcsol, a vezérlőpult kikapcsol, és a belső motorok és egyéb al-katrészek kevesebb áramot fogyasztanak.

A vezérlőpult kijelzőjének újbóli aktiválásához nyomjon meg egy gom-bot a vezérlőpulton a P kivételével. A vezérlőpult kijelzője azonban 30 másodpercnyi inaktivitás után újból kikapcsol. A nyomtató és a melegí-tők teljesen újraaktiválódnak nyomtatási feladat érkezésekor, a papírbe-töltő kar használatakor vagy ha a nyomtató hardverét érintő más műve-letet hajtanak végre.

Ha szeretné, hogy a készülék visszatérjen az alvó üzemmódból, és rög-tön szeretné előmelegíteni a melegítőt, nyomja meg a(z) gombot, és hajtsa végre a Start Preheat műveletet.

Charge Settings

109

Menüpont Paraméter Magyarázat

Extend Charge Timing Ha lefoglalt egy lapkaegységet és továbbra is használja, akkor amennyi-ben eltérés jelentkezik a képernyőn megjelenő becsült tinta mennyisé-ge és a tinta utántöltése között (amikor a tinta szintje 50 mm a tartály aljától számítva), hajtsa végre a következő beállításokat az eltérés meg-szüntetése érdekében.

A beállítási értéket állítsa On helyzetbe, ha a jelölő 2 vagy több egység-gel lejjebb süllyedt (az alábbi illusztráción látható módon) ha a tinta után-töltése szükséges.

Visszajelző

Tintatartály

A beállítási értéket állítsa Off helyzetbe, ha a jelölő teljes értéket mutat vagy 1 egységgel lejjebb süllyedt (az alábbi illusztráción látható mó-don), ha a tinta utántöltése szükséges.

Visszajelző

Tintatartály

Ha továbbhasználja a nyomtatót, mialatt az On helyzetben van, akkor előfordulhat, hogy Forced Charge funkcióra lesz szükség.

Nem módosíthat ezen a beállításon, ha a jelzőszint a legalsó értéken van, ha a tinta utántöltése szükséges. Hajtsa végre a Forced Charge funkciót, ahogyan a következő részben látható.

Válassza ki a cél tin-tatartályt

On Off*

Forced Charge Hajtsa végre a következőt, amennyiben a kijelző eltérő értéket mutat és már csak 1 egység látható (az alább látható illusztráció alapján), ha a tinta utántöltése szükséges, de még használatban van a lefoglalt lapka.

Visszajelző

Tintatartály Válassza ki a cél tintatartályt

Menüpont Paraméter Magyarázat Cleaning During Standby

When To Clean Off, 1 és 240 óra kö-zött (72*)

Ha a nyomtató nincs használatban, akkor állítsa be az időt az időszakos tisztításhoz.

A Head cleaning (Fej tisztítása) nem történik meg, ha az Off állásban van.

A Cleaning Level beállítás határozza meg a nyomtatófej tisztításának erősségét.

Cleaning Level Light Heavy*

Head Maint. Interval 20 és 400 m között (400*)

Az automatikus fej karbantartás automatikusan történik, amennyiben a nyomtatott hordozóanyag felhalmozott hossza eléri az ebben a beállí-tásban megadott értéket. Az automatikus fej karbantartás a következő nyomtatási munkafolyamat előtt történik meg, amikor az ebben a beállí-tásban megadott hossz értékét a rendszer eléri.

Restore Settings Yes A Yes kiválasztásakor a Printer Setup menü valamennyi eleme visszaáll a gyári alapbeállításra.

No

Im Dokument Szerzői jogok és védjegyek (Seite 107-111)