• Keine Ergebnisse gefunden

Mesaje şi soluţii în raportul de conexiune la reţea

Im Dokument Drepturi de autor (Seite 35-40)

Citiţi mesajele şi codurile de eroare din raportul de conexiune la reţea, apoi urmaţi soluţiile oferite.

a. Cod de eroare

b. Mesaje în mediul de reţea a. Cod de eroare

Cod Mesaj Soluţie

E-1 Verificaţi dacă este conectat cablul de reţea, şi dacă dispozitivele de reţea precum hubul, ruterul sau punctul de acces sunt deschise.

Asiguraţi-vă că un cablu Ethernet este conectat la imprimantă, la un hub sau la alte dispozitive de reţea.

Asiguraţi-vă că hubul sau alte dispozitive de reţea sunt pornite.

Setări de reţea

35

Cod Mesaj Soluţie E-2 Nu s-a găsit niciun nume de reţea

locală fără fir (SSID). Verificaţi dacă ruterul/punctul de acces este deschis şi dacă numele reţelei fără fir (SSID) este configurat corect. Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Asiguraţi-vă că punctul de acces este pornit.

Verificaţi dacă computerul sau alte dispozitive sunt corect conectate la punctul de acces.

Amplasaţi imprimanta în apropierea punctului de acces.

Îndepărtaţi orice obstacole dintre acestea.

Dacă aţi introdus SSID-ul manual, verificaţi dacă este corect. Puteţi verifica SSID din Stare reţea pe raportul de conexiune la reţea.

Pentru a crea o reţea cu ajutorul Configurare cu buton fizic (WPS), verificaţi dacă punctul de acces este compatibil cu WPS. Dacă acesta nu este compatibil cu WPS, nu se poate crea o reţea cu ajutorul Configurare cu buton fizic (WPS).

Dacă doriţi să conectaţi imprimanta la un computer în modul Ad Hoc, configuraţi computerul în modul Ad Hoc şi creaţi o conexiune, apoi stabiliţi setările de reţea ale imprimantei.

Verificaţi ca pentru SSID să fie utilizate numai caractere ASCII (caractere alfanumerice şi simboluri). Imprimanta nu poate afişa un SSID care conţine alte caractere în afara caracterelor ASCII.

E-3 Nu s-a găsit niciun nume de reţea locală fără fir (SSID). Verificaţi dacă numele reţelei fără fir (SSID) a calculatorului pe care doriţi să îl conectaţi este configurat corect.

Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Pentru stabilirea unei conexiuni în modul Ad Hoc, asiguraţi-vă că este pornit computerul. Dacă este oprit, porniţi-l şi apoi realizaţi setările de reţea ale imprimantei.

Poziţionaţi computerul în apropierea imprimantei.

E-4 Modul de comunicare Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n) nu corespunde cu setările actuale ale imprimantei.

Definiţi acelaşi mod de comunicare pentru imprimantă, ruter/punct de acces şi calculator. Pentru asistenţă, contactaţi administratorul

dumneavoastră de reţea.

Asiguraţi-vă că standardul Wi-Fi setat la punctul de acces corespunde standardului Wi-Fi al imprimantei. Dacă standardul nu corespunde, reglaţi standardul Wi-Fi de la punctul de acces. Consultaţi

documentaţia furnizată cu punctul de acces pentru detalii.

E-5 Modul de securitate (de ex. WEP, WPA) nu corespunde cu setările actuale ale imprimantei. Verificaţi modul de securitate. Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Asiguraţi-vă că tipul de securitate al punctului de acces este setat la una dintre următoarele opţiuni. Dacă nu este, modificaţi tipul de securitate al punctului de acces şi reiniţializaţi setările de reţea ale imprimantei.

WEP-64 biţi (40 biţi)

WEP-128 biţi (104 biţi)

WPA PSK (TKIP/AES)*

WPA2 PSK (TKIP/AES)* Setări de reţea

Cod Mesaj Soluţie E-6 Adresa MAC a imprimantei dvs. poate

fi filtrată. Verificaţi dacă ruterul/

punctul de acces are restricţii precum filtrarea adresei MAC. Consultaţi documentaţia ruterului/punctului de acces sau contactaţi administratorul reţelei dumneavoastră pentru asistenţă.

Verificaţi dacă adresa MAC este dezactivată. Dacă este activată, înregistraţi adresa MAC a imprimantei astfel încât să nu fie filtrată.

Consultaţi documentaţia furnizată cu punctul de acces pentru detalii. Puteţi verifica adresa MAC a imprimantei de la ecranul de stare a reţelei de la panoul de control al imprimantei sau prin tipărirea unei pagini de stare a reţelei.

Dacă autentificarea partajată a punctului de acces este activată la metoda de securitate WEP, asiguraţi-vă că indexul şi cheia de autentificare sunt corecte.

E-7 Cheia/parola de securitate introdusă nu corespunde cu cea definită pentru ruterul/punctul de acces. Verificaţi cheia/parola de securitate. Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Parola setată la punctul de acces nu corespunde cu parola introdusă. Parola depinde de tipul caracterelor. Introduceţi parola corectă.

În cazul întreruperii bruşte a conexiunii Wi-Fi, verificaţi următoarele aspecte. Dacă oricare dintre acestea se verifică, reiniţializaţi setările de reţea utilizând discul software furnizat sau utilizând software-ul descărcat de pe site-ul web.

http://epson.sn

Un alt dispozitiv inteligent a fost adăugat la reţea folosind Configurare cu buton fizic (WPS).

Reţeaua Wi-Fi a fost configurată utilizând altă metodă decât Configurare cu buton fizic (WPS) de pe discul cu software furnizat.

E-8 Imprimantei dumneavoastră i-a fost alocată o adresă IP incorectă. Verificaţi configurarea adresei IP a dispozitivului de reţea (hub, ruter sau punct de acces). Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Activaţi DHCP la punctul de acces atunci când parametrul Obtain IP Address (Obţinere adresă IP) al imprimantei este setat la Automat.

Dacă funcţia de obţinere adresă IP a imprimantei este setată la Manual, adresa IP setată manual se află în afara domeniului (de exemplu: 0.0.0.0) şi este dezactivată. Definiţi o adresă IP validă.

E-9 Verificaţi configurarea conexiunii şi a reţelei calculatorului sau a altui disposzitiv. Conectarea folosind

Puteţi accesa Internetul şi alte computere sau dispozitive din reţea de pe aceeaşi reţea de la dispozitivele pe care doriţi să le conectaţi la imprimantă.

Dacă problema nu se remediază după verificarea aspectelor de mai sus, reiniţializaţi setările de reţea utilizând discul cu software furnizat sau utilizând software-ul descărcat de pe site-ul web.

http://epson.sn Setări de reţea

37

Cod Mesaj Soluţie E-10 Verificaţi modul de configurare a

adresei IP, măştii de subreţea şi adresei gateway implicite. Conectarea

Alte dispozitive din reţea sunt pornite.

Adresele de reţea (adresa IP, masca de subreţea şi gateway-ul implicit) sunt corecte dacă aţi setat parametrul Obtain IP Address (Obţinere adresă IP) al imprimantei la Manual.

Reiniţializaţi adresa de reţea dacă aceste valori sunt incorecte. Puteţi verifica adresa IP, masca de subreţea şi gateway-ul implicit din ecranul de stare a reţelei de la panoul de control al imprimantei sau prin tipărirea unei pagini de stare a reţelei.

Când DHCP este activat, modificaţi valoarea parametrului Obtain IP Address (Obţinere adresă IP) al imprimantei la Automat. Dacă doriţi să setaţi manual adresa IP, verificaţi adresa IP a punctului de acces şi selectaţi Manual de la panoul de control al imprimantei. Definiţi masca de subreţea [255.255.255.0].

Adresa gateway-ului implicit este corectă atunci când definiţi valoarea parametrului TCP/IP Setup (Configurare TCP/IP) al imprimantei la Manual.

Dispozitivul definit ca gateway implicit este pornit.

Definiţi adresa corectă a gateway-ului implicit. Puteţi verifica adresa gateway-ului implicit de la ecranul de stare a reţelei de la panoul de control al imprimantei sau prin tipărirea unei pagini de stare a reţelei.

E-12 Verificaţi următoarele:

cheia/parola de securitate introdusă este corectă

indexul cheii/parolei de securitate este definit la primul număr

adresa IP, masca de subreţea sau configurarea porţii implicite este

Alte dispozitive din reţea sunt pornite.

Adresele de reţea (adresa IP, masca de subreţea şi gateway-ul implicit) sunt corecte dacă le introduceţi manual.

Adresele de reţea ale altor dispozitive (mască de subreţea şi gateway implicit) sunt aceleaşi.

Adresa IP nu intră în conflict cu alte dispozitive.

Dacă problema nu se remediază după verificarea aspectelor de mai sus, încercaţi următoarele soluţii.

Definiţi setările de reţea la computerul care se află în aceeaşi reţea cu imprimanta utilizând discul cu software furnizat sau software-ul descărcat de pe site-software-ul web.

http://epson.sn

Puteţi înregistra mai multe parole la un punct de acces care utilizează tipul de securitate WEP. Dacă sunt înregistrate mai multe parole, verificaţi dacă prima parolă înregistrată este definită la imprimantă.

Setări de reţea

Cod Mesaj Soluţie E-13 Verificaţi următoarele:

cheia/parola de securitate introdusă este corectă

indexul cheii/parolei de securitate este definit la primul număr

configurarea conexiunii şi a reţelei calculatorului sau a altui dispozitiv este corectă

Pentru asistenţă, contactaţi administratorul dumneavoastră de reţea.

Verificaţi următoarele aspecte.

Dispozitivele de reţea precum punctul de acces, hubul şi routerul sunt pornite.

Parametrul TCP/IP Setup (Configurare TCP/IP) pentru dispozitivele de reţea nu a fost configurat manual. (Dacă parametrul TCP/IP Setup (Configurare TCP/IP) al imprimantei este definit automat, iar configurarea TCP/IP a altor dispozitive din reţea este efectuată manual, este posibil ca reţeaua imprimantei să difere de reţeaua altor dispozitive.)

Dacă problema nu se remediază după verificarea aspectelor de mai sus, încercaţi următoarele soluţii.

Definiţi setările de reţea la computerul care se află în aceeaşi reţea cu imprimanta utilizând discul cu software furnizat sau software-ul descărcat de pe site-software-ul web.

http://epson.sn

Puteţi înregistra mai multe parole la un punct de acces care utilizează tipul de securitate WEP. Dacă sunt înregistrate mai multe parole, verificaţi dacă prima parolă înregistrată este definită la imprimantă.

b. Mesaje în mediul de reţea

Mesaj Soluţie

*Au fost detectate mai multe nume de reţele (SSID) care corespund numelui de reţea (SSID) introdus de dumneavoastră.

Verificaţi numele de reţea (SSID).

Este posibil ca acelaşi SSID să fie setat pe mai multe puncte de acces. Verificaţi setările de la punctele de acces şi modificaţi SSID.

*Puterea semnalului este slabă. Dacă aveţi probleme la tipărire sau scanare,

îmbunătăţiţi mediul reţelei dumneavoastră fără fir.

Este posibil ca viteza de tipărire să fie redusă sau ca tipărirea să se oprească din cauza intensităţii medii a semnalului. Poziţionarea imprimantei aproape de punctul de acces sau îndepărtarea oricăror obstacole între punctul de acces şi imprimantă poate contribui la îmbunătăţirea mediului.

*A fost detectat un conflict de canale la ruter/punct de acces. Dacă aveţi probleme cu tipărirea sau scanarea, îmbunătăţiţi mediul reţelei dumneavoastră fără fir.

Alte reţele wireless utilizate în camerele sau clădirile din apropiere pot cauza interferenţe de semnal. Poziţionarea imprimantei în apropierea punctului de acces sau modificarea setării pentru canalul punctului de acces pot contribui la îmbunătăţirea mediului. Consultaţi documentaţia furnizată cu punctul de acces pentru detalii.

*Puterea semnalului este slabă. A fost detectat un conflict la ruterul/punctul de acces. Dacă aveţi probleme cu tipărirea sau scanarea, îmbunătăţiţi mediul reţelei dumneavoastră fără fir.

Este posibil ca viteza de tipărire să fie redusă sau ca tipărirea să se oprească din cauza intensităţii scăzute a semnalului. Alte reţele wireless utilizate în camerele sau clădirile din apropiere pot cauza interferenţe de semnal.

Poziţionarea imprimantei în apropierea punctului de acces sau modificarea setării pentru canalul punctului de acces pot contribui la îmbunătăţirea mediului. Consultaţi documentaţia furnizată cu punctul de acces pentru detalii.

*Nu se mai pot conecta alte dispozitive.

Deconectaţi unul din dispozitivele conectate dacă doriţi să adăugaţi un altul.

Puteţi conecta simultan până la patru computere şi dispozitive inteligente în modul AP Simplu. Pentru a adăuga un alt computer sau dispozitiv inteligent, deconectaţi mai întâi unul dintre dispozitivele conectate.

Informaţii conexe

&„Conectarea la un computer” la pagina 25

Setări de reţea

39

&„Când nu se pot realiza setările de reţea” la pagina 193

Im Dokument Drepturi de autor (Seite 35-40)