• Keine Ergebnisse gefunden

Stavové a chybové zprávy

Im Dokument Autorská práva a ochranné známky (Seite 197-200)

Tato část obsahuje seznam chybových zpráv zobrazovaných na displeji se stručným popisem jednotlivých zpráv a návrhy na odstranění potíží. Upozorňujeme, že ne každá zpráva zobrazená na displeji označuje problém. Pokud se vpravo od chybové zprávy zobrazí značka , bylo vygenerováno více zpráv. Chcete-li zkontrolovat všechna varování, stisknutím tlačítka dDown (Dolů) zobrazte nabídku Status (Stav) a potom stiskněte tlačítko Enter. Na displeji se také zobrazí údaj o zbývajícím množství tonerů a dostupných formátech papíru.

Calibrating Printer (Kalibrace tiskárny)

Tiskárna se automaticky kalibruje. Toto není chybová zpráva a po skončení kalibrace zmizí. Během zobrazení tohoto hlášení na displeji tiskárny neotevírejte kryt ani nevypínejte tiskárnu.

Cancel All Print Job (Zrušení všech tiskových úloh)

Tiskárna zruší všechny tiskové úlohy v paměti tiskárny včetně úloh, které tiskárna právě přijímá nebo tiskne. Tato zpráva se objeví, když stisknete tlačítko +Cancel Job (Zrušit úlohu) na dobu delší než 2 sekundy.

Cancel Print Job (Zrušení tiskové úlohy)

Tiskárna zruší aktuální tiskovou úlohu. Tato zpráva se objeví, když stisknete tlačítko +Cancel Job (Zrušit úlohu) na dobu kratší než 2 sekundy.

Cancel Print Job (by host) (Zrušení tiskové úlohy – z hostitele)

Tisková úloha bude zrušena v ovladači tiskárny.

Can’t Print (Nelze tisknout.)

Tisková data byla odstraněna, protože jsou nesprávná.

Ověřte, že používáte správnou velikost papíru a ovladač tiskárny.

Při tisku dat z paměti USB dejte pozor, aby byla pamět’ USB správně připojena.

Pokud při tisku v černobílém režimu dosáhne jedna či více tiskových kazet konce životnosti, zkontrolujte, zda je v ovladači tiskárny vybrána položka Black (Černá).

Soubory PS a PDF nelze v režimu černobílého tisku vytisknout. Jakmile některá z barevných inkoustových kazet dosáhne konce životnosti, vyměňte ji.

Can’t Print Duplex (Nelze tisknout oboustranně)

Tiskárna má potíže s oboustranným tiskem. Zkontrolujte, zda používáte vhodný typ a velikost papíru pro oboustranný tisk. Problém může být způsoben také nesprávným nastavením používaného zdroje papíru. Stisknutím tlačítka NStart/Stop vytisknete zbytek tiskové úlohy za použití jednostranného tisku. Stisknutím tlačítka +Cancel Job (Zrušit úlohu) zrušíte tiskovou úlohu.

Can’t Print File (Soubor nelze vytisknout)

Tiskárna nenalezla v paměti USB žádný soubor, který by bylo možno vytisknout.

Cassette 2 Error yyy (Kazeta 2 – chyba yyy)

Volitelná kazeta na papír není nainstalována správně. Vypněte tiskárnu, vyjměte volitelnou kazetu na papír a znovu ji nainstalujte. Více informací o instalaci volitelné kazety na papír najdete v části „Instalace volitelné kazetové jednotky na papír“ na str. 219.

Check Transparency (Zkontrolujte fólii)

Bylo vloženo jiné médium než fólie, avšak v nastavení Paper Type (Typ papíru) v ovladači tiskárny byla zvolena položka Transparency (Fólie); nebo jsou vloženy fólie, ale v

nastavení Paper Settings (Nastavení papíru) v ovladači tiskárny byla nastavena jiná položka než Transparency (Fólie). Z tiskárny vychází prázdné stránky.

Pokyny k odstranění této chyby najdete v části „Fólie jsou vysunovány z víceúčelového zásobníku nepotištěné“ na str. 269.

Check Paper Size (Zkontrolujte velikost papíru)

Nastavení velikosti papíru se liší od velikosti papíru vloženého do tiskárny. Zkontrolujte, zda je v daném zdroji papíru vložen papír správné velikosti.

Tuto chybu smažete zvolením položky Clear Warning (Smazat varování) v nabídce Reset na ovládacím panelu. Pokyny najdete v části „Přístup k nabídkám ovládacího panelu“

na str. 168.

Check Paper Type (Kontrola typu papíru)

Papír vložený do tiskárny neodpovídají nastavení typu papíru v ovladači tiskárny. Pro tisk bude použit pouze papír odpovídající nastavení velikosti papíru.

Tuto chybu smažete zvolením položky Clear Warning (Smazat varování) v nabídce Reset na ovládacím panelu. Pokyny najdete v části „Přístup k nabídkám ovládacího panelu“

na str. 168.

Close Front Cover (Zavřete přední kryt)

Přední kryt zůstal otevřený déle než 5 minut. Chybu odstraníte zavřením předního krytu.

Collate Disabled (Kompletování deaktivováno)

Tisk zadáním počtu kopií již není možný kvůli nedostatku paměti (RAM). Pokud dojde k chybě, tiskněte pouze po jedné kopii.

Tuto chybu smažete zvolením položky Clear Warning (Smazat varování) v nabídce Reset na ovládacím panelu. Pokyny k zobrazení nabídek ovládacího panelu najdete v části

„Přístup k nabídkám ovládacího panelu“ na str. 168.

Cooling Down zz min (Vychladnutí tiskárny zz min.)

Probíhá chladnutí tiskárny. Zobrazí se doba, po kterou bude tiskárna chladnout, než bude připravena k použití.

Data will be printed in Black and White (Data budou vytištěna černobíle) Barevná data budou vytištěna černobíle, protože skončila životnost jedné či více barevných tiskových kazet.

DM Error yyy (Chyba duplexní jednotky yyy)

Jednotka pro oboustranný tisk se odpojila od tiskárny.

Duplex Mem Overflow (Přetečení paměti oboustranného tisku)

Nedostatek paměti pro oboustranný tisk. Tiskárna vytiskne pouze přední stranu a vysune papír. Tuto chybu odstraníte následujícím postupem.

Pokud vyberete položku Off (Vypnuto) pro nastavení Auto Cont (Automatické

pokračování) v nabídce Setup Menu (Nastavení) ovládacího panelu, stisknutím tlačítka NStart/Stop proveďte tisk na zadní stranu následujícího listu, případně stisknutím tlačítka +Cancel Job (Zrušit úlohu) tiskovou úlohu zrušte.

Pokud je v nastavení Auto Cont (Autom. pokračování) v nabídce Setup Menu (Nastavení) na ovládacím panelu vybrána položka On (Zapnuto), tisk po uplynutí určité doby bude automaticky pokračovat.

Form Data Canceled (Formulář zrušen)

Data formuláře nelze uložit do paměti USB. Pamět’ USB nebyla rozpoznána, pamět’ USB je plná nebo byl dosažen maximální počet souborů formuláře. Ověřte, že je pamět’ USB nainstalovaná správně, použijte pamět’ USB obsahující více volného místa nebo odstraňte všechny soubory šablony formuláře, které již nepotřebujete, a pokuste se znovu uložit novou šablonu.

Tuto chybu smažete zvolením položky Clear Warning (Smazat varování) v nabídce Reset na ovládacím panelu. Pokyny k zobrazení nabídek ovládacího panelu najdete v části

„Přístup k nabídkám ovládacího panelu“ na str. 168.

Form Feed (Posuv stránky)

Tiskárna vysunuje stránku, protože uživatel odeslal příslušný příkaz. Tato zpráva se zobrazí, pokud stisknete tlačítko NStart/Stop, aby se tiskárna přepnula do stavu offline, a přidržíte tlačítko N Start/Stop déle než 2 sekundy, aby tiskárna nepřijala příkaz pro posun stránky.

Format Error ROM A (Chyba formátování ROM A)

Byl vložen neformátovaný modul ROM.

Tuto chybu odstraníte buď stisknutím tlačítka N Start/Stop, nebo vypnutím tiskárny a vyjmutím a opětným nainstalováním modulu ROM. Pokud chyba nezmizí, obrat’te se na prodejce.

Im Dokument Autorská práva a ochranné známky (Seite 197-200)