• Keine Ergebnisse gefunden

Setup Menu (Inställningsmeny)

Im Dokument Copyright och varumärken (Seite 164-170)

På den här menyn kan du göra många olika grundläggande konfigurationsinställningar för papperskällor, matningslägen och felhantering. Du kan också använda denna meny för att välja visningsspråk för displayen.

7

Post Inställningar (standard i fetstil) Lang (Språk) English (engelska), Français (franska),

Deutsch (tyska), ITALIANO (italienska), ESPAÑOL (spanska), SVENSKA, Dansk (danska), Nederl. (nederländska), SUOMI (finska), Português (portugisiska), Norsk (norska), CATALÀ (katalanska)

Off (Av), 1st Page (Första sidan), Each page (Varje sida)

Copies (Kopior) 1 till 999 Duplex

Long Edge (Långsida), Short Edge (Kortsida)

Start Page (Startsida)*1

Front (Framsida), Back (Baksida)

Paper Type (Papperstyp)

Normal, Thick (Tjockt), Extra Thk (Extra tjockt), Trnsprnc (OH-film)

Skip Blank Page (Hoppa över tom sida)*2

Off (Av), On (På)

Auto Eject Page (Mata ut sida

Off (Av), On (På)

*1Endast tillgängligt om enheten för dubbelsidig utskrift (tillval) har installerats.

*2Endast tillgängligt i ESCP2- eller I239X-läge.

Lang (Språk)

Anger vilket språk som visas på displayen och som skrivs ut på statussidan.

Time to Sleep (Tid till viloläge)

Anger den tid som förflyter innan skrivaren går in i viloläget om ingen utskrift utförs eller inte kontrollpanelen används.

Time Out (Tidsgräns)

Anger den tid skrivaren väntar när den är redo att skriva ut och inga nya data tas emot. När denna tid har förflutit söker skrivaren efter nya utskriftsdata från andra gränssnitt.

Paper Source (Papperskälla)

Anger om papper ska matas in i skrivaren från kombifacket eller den nedre papperskassettenheten (tillval).

Om du väljer Auto matas papperet ut från den papperskälla som innehåller papper som överensstämmer med inställningen för pappersstorlek.

Auto Cont (Autofortsättning)

Off (Av), On (På)

Page Protect (Sidskydd)

Auto, On (På)

Toner Out (Slut på toner)

Stop (Stanna), Continue (Fortsätt)

LCD Contrast (Displaykontrast)

0 till 7 till 15

7

Om en kuvertstorlek (IB5, C10, C6, DL, MON, C5) väljs som inställning för Page Size (Sidstorlek) matas papperet alltid från kombifacket. Om du väljer Thick (Tjockt), Extra Thk (Extra tjockt) eller Trnsprnc (OH-film) som inställning för Paper Type (Papperstyp) matas papperet alltid från kombifacket.

MP Mode (Kombifacksläge)

Denna inställning bestämmer om kombifacket har högst eller lägst prioritet när Auto väljs som inställning för papperskälla i skrivardrivrutinen. Om Normal väljs för MP Mode

(Kombifacksläge) har kombifacket högst prioritet som papperskälla. Om du markerar Last (Sist) har kombifacket lägst prioritet.

Manual Feed (Manuell matning)

Med det här alternativet kan du välja manuellt matningsläge för kombifacket.

Om du väljer Off (Av) är den manuella matningen avaktiverad och skrivaren börjar skriva ut direkt när ett jobb tas emot. Om du väljer 1st Page (Första sidan) börjar inte skrivaren skriva ut när ett jobb tas emot, utan börjar skriva ut efter att du har tryckt på Nstart/stopp-knappen. Om du väljer Each Page (Varje sida) börjar inte skrivaren skriva ut när ett jobb tas emot, utan skriver ut sidorna en i taget varje gång du trycker på Nstart/stopp-knappen.

Copies (Kopior)

Anger antalet kopior som ska skrivas ut, från 1 till 999.

Duplex (Dubbelsidig utskrift)

Aktiverar eller avaktiverar dubbelsidig utskrift. Med det här alternativet kan du skriva ut på papperets båda sidor.

Start Page (Startsida)

Anger om utskriften ska starta från fram- eller baksidan.

Paper Type (Papperstyp)

Anger den papperstyp som ska användas för utskrift.

Skrivaren justerar utskriftshastigheten efter den här

inställningen. Utskriftshastigheten minskar om Thick (Tjockt), Extra Thk (Extra tjockt) eller Trnsprnc (OH-film) har valts.

Skip Blank Page (Hoppa över tom sida)

Med det här alternativet kan du hoppa över tomma sidor vid utskrift. Inställningen är tillgänglig när du skriver ut i lägena ESCP2 eller I239X.

Auto Eject Page (Mata ut sida automatiskt)

Anger om papperet ska matas ut eller inte när gränsen som angetts i tidsgränsinställningen har uppnåtts.

Standardinställningen är Off (Av), vilket anger att papper inte matas ut när tidsgränsen uppnås.

Size Ignore (Ignorera pappersstorlek)

Om du vill att ett fel med pappersstorlek ska ignoreras väljer duOn (På). När detta alternativ är på fortsätter skrivaren att skriva ut även om bildstorleken överskrider utskriftsområdet för den angivna pappersstorleken. Detta kan göra att utskriften blir smetig, eftersom tonern inte överförs korrekt till papperet.

När detta alternativ är avaktiverat slutar skrivaren att skriva ut om ett pappersstorleksfel uppstår.

7

När detta alternativ är på fortsätter skrivaren automatiskt utskriften efter en viss tidsperiod när något av följande fel uppstår: Paper Set (Pappersuppsättning), Print Overrun (Utskriftsöverskridning) eller Mem Overflow

(Minnesöverbelastning). När detta alternativ är avaktiverat måste du trycka på Nstart/stopp-knappen för att återuppta utskriften.

Page Protect (Sidskydd)

Tilldelar ytterligare minne för utskriftsdata, istället för att ta emot det. Du kanske måste aktivera den här inställningen om du skriver ut en mycket komplex sida. Om ett felmeddelande omPrint Overrun (Utskriftsöverskridning) visas på displayen under utskrift, aktiverar du den här inställningen och skriver ut data igen. Detta minskar mängden minne som reserverats för att bearbeta data så det kan ta längre tid att skicka utskriften, men du kan skriva ut komplexa jobb. Page Protect (Sidskydd) fungerar oftast bäst om Auto har valts. Du måste öka skrivarens minne om minnesfel fortfarande inträffar.

Anmärkning!

Om du ändrar inställningen för sidskydd konfigureras skrivarminnet om, vilket gör att alla nedladdade teckensnitt tas bort.

Toner Out (Slut på toner)

Om den här posten är inställd på Stop (Stanna) visar skrivaren felmeddelandet Replace Toner (Byt tonerkassett) för att tala om när det är slut på toner. Se ”Status- och felmeddelanden” på sidan 188. Om du vill avaktivera den här funktionen ställer du in den här posten på Continue (Fortsätt).

Anmärkning!

Om du ställer in på Stop (Stanna) och det uppstår ett fel med slut på toner kan du starta om utskriften genom att trycka på Nstart/stopp-knappen. Utskriften fortsätter tills ytterligare 100 ark har skrivits ut eller det aktuella utskriftsjobbet är slutfört.

Utskriftsresultatet kanske inte blir som förväntat, eftersom det kan hända att det inte finns tillräckligt med toner för att skriva ut data.

Om den här posten är inställd på Continue (Fortsätt) kanske utskriftsresultatet inte blir som förväntat, eftersom det kan hända att det inte finns tillräckligt med toner för att skriva ut data.

LCD Contrast (Displaykontrast)

Justerar displayens kontrast. Använduuppåt- och dnedåt-knapparna för att ange kontrasten mellan 0(lägst kontrast) och 15 (högst kontrast.)

Im Dokument Copyright och varumärken (Seite 164-170)