• Keine Ergebnisse gefunden

Mere predostrožnosti prilikom rukovanja kertridžima sa mastilom

Im Dokument Autorska prava (Seite 143-146)

Pročitajte dolenavedena uputstva pre zamene kertridža sa mastilom.

Mere opreza pri rukovanju

❏ Čuvajte kertridže sa mastilom na sobnoj temperaturi i nemojte ga izlagati direktnom sunčevom zračenju.

❏ Epson preporučuje da kertridž sa bojom upotrebite pre datuma koji je odštampan na pakovanju.

❏ Za najbolje rezultate, kertridž sa bojom iskoristite u roku od šest meseci od otvaranja pakovanja.

❏ Za najbolje rezultate, pakovanja kertridža sa mastilom skladištite sa donjim delom okrenutim nadole.

❏ Nakon unošenja kertridža sa bojom iz hladne prostorije za skladištenje, ostavite ga najmanje tri sata na sobnoj temperaturi da se zagreje.

Zamena kertridža sa bojom i ostale potrošne opreme

❏ Nemojte otvarati pakovanje kertridža sa mastilom dok ne budete spremni da ga postavite u štampač. Pakovanje kertridža sa mastilom je vakumirano da bi se održala njegova pouzdanost. Ako kertridž sa mastilom ostavite otpakovan na duže vreme pre nego što ga upotrebite, normalno štampanje možda neće biti moguće.

❏ Pazite da prilikom vađenja kertridža sa mastilom iz pakovanja ne polomite kuke sa strane.

❏ Pre postavljanja morate uklonite žutu traku sa kertridža; u suprotnom, kvalitet štampe može opasti ili štampanje možda neće biti moguće. Nemojte uklanjati ili cepati oznaku na kertridžu; ovo može prouzrokovati curenje.

❏ Nemojte uklanjati prozirni čep sa dna kertridža; u suprotnom, kertridž može postati neupotrebljiv.

❏ Nemojte dodirivati oblasti prikazane na ilustraciji. To može onemogućiti normalan rad i štampanje.

Zamena kertridža sa bojom i ostale potrošne opreme

❏ Postavite sve kertridže sa bojom. U suprotnom, nećete moći da štampate.

❏ Kertridže sa mastilom nemojte menjati dok je napajanje isključeno. Nemojte pomerati glavu za štampanje rukom; u suprotnom, može doći do oštećenja štampača.

❏ Nemojte isključivati štampač tokom punjenja mastilom. Ako se punjenje mastilom ne završi, štampanje možda neće biti moguće.

❏ Nemojte ostavljati štampač sa izvađenim kertridžima sa mastilom i nemojte isključivati štampač tokom zamene kertridža. U suprotnom, mastilo zaostalo u mlaznicama glave za štampanje će se osušiti i štampanje možda neće biti moguće.

❏ Ako morate da privremeno izvadite kertridž sa mastilom, pobrinite se da je oblast za dostavu mastila zaštićena od prljavštine i prašine. Kertridž sa mastilom skladištite u istoj okolini kao i štampač, sa otvorom za dostavu mastila okrenutim nadole ili na stranu. Nemojte skladištiti kertridž sa mastilom sa otvorom za dostavu mastila okrenutim nagore. Pošto je otvor za dostavu mastila opremljen ventilom koji je predviđen da zaustavi izlazak viška mastila, nema potrebe da stavljate sopstvene prekrivače ili čepove.

❏ Moguće je da na izvađenim kertridžima oko otvora za dovod boje bude boje, zato vodite računa da prilikom vađenja kertridža boja ne dospe na okolne površine.

❏ Ovaj štampač koristi kertridže sa mastilom opremljene zelenim čipom koji prati informacije kao što je količina preostalog mastila u svakom od kertridža. To znači da čak i ako je kertridž izvađen iz štampača pre nego što je u potpunosti ispražnjen, možete ga i dalje koristiti nakon što ga vratite nazad u štampač. Ipak, pri ponovnom postavljanju kertridža, određena količina mastila može biti potrošena da bi se garantovao učinak štampača.

❏ Za najveći nivo efikasnosti upotrebe mastila, kertridž sa mastilom uklonite samo onda kad ste spremni da ga zamenite. Kertridži sa mastilom u kojima je nivo mastila nizak možda neće moći da se koriste po ponovnom postavljanju u štampač.

❏ Da bi se postigao vrhunski kvalitet štampe i da bi se zaštitila glava za štampanje, promenljiva bezbednosna rezerva boje ostaje u kertridžu kad vas štampač obavesti da je potrebno da zamenite kertridž. Navedeni kapaciteti ne uključuju ovu rezervu.

❏ Iako kertridži sa bojom mogu sadržati reciklirane materijale, to ne utiče na rad i učinak štampača.

❏ Specifikacije i izgled kertridža sa mastilom su podložni promeni radi unapređenja bez prethodnog obaveštenja.

❏ Nemojte rastavljati ili prepravljati kertridž sa bojom, jer u suprotnom možda nećete moći da štampate normalno.

❏ Kertridže koje ste dobili uz štampač ne možete da koristite za zamenu.

❏ Navedeni broj otisaka može se razlikovati zavisno od slika koje štampate, tipa papira koji koristite, učestalosti štampanja, kao i ambijentalnih uslova, kao što je temperatura.

Potrošnja mastila

❏ Da bi se održao optimalni učinak glave za štampanje, određena količina mastila iz svih kertridža sa mastilom se troši tokom štampanja, ali takođe i tokom operacija održavanja, kao što je zamena kertridža sa mastilom i čišćenje glave za štampanje.

❏ Prilikom monohromatskog štampanja ili štampanja u nijansama sive mogu se koristiti druge boje umesto crne, u zavisnosti od tipa papira ili podešavanja kvaliteta štampanja. Razlog je to što se za dobijanje crne boje koristi mešavina boja.

❏ Kertridži sa bojom koje ste dobili uz proizvod delimično se troše prilikom početnog podešavanja. Da bi se dobili otisci visokog kvaliteta, glava za štampanje vašeg štampača će biti u potpunosti napunjena mastilom. Ovaj jednokratni proces troši određenu količinu boje, pa ćete zato sa ovim kertridžima možda dobiti manji broj otisaka u odnosu na naredne kertridže sa bojom.

Zamena kertridža sa bojom i ostale potrošne opreme

Im Dokument Autorska prava (Seite 143-146)