• Keine Ergebnisse gefunden

Konfigurera klienter

Im Dokument Copyright och varumärken (Seite 101-107)

Det här avsnittet beskriver hur man installerar skrivardrivrutinen genom att gå till den delade skrivaren i ett nätverk.

Anm:

Om du vill dela en skrivare i ett Windows-nätverk behöver du konfigurera skrivarservern.

För mer information, se ”Konfigurera skrivaren som en delad skrivare” på sidan 97

(Windows Me eller 98) eller ”Använda en extra drivrutin” på sidan 98 (Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 eller Server 2003 x64).

I det här avsnittet beskrivs hur man kommer åt den delade skrivaren i ett nätverk av standardtyp via servern (Microsoft-arbetsgrupp). Om du inte kommer åt den delade skrivaren på grund av nätverkssystemet, ber du nätverksadministratören om hjälp.

Det här avsnittet beskriver hur man installerar skrivardrivrutinen genom att gå till den delade skrivaren från mappen Skrivare. Du kan också komma åt den delade skrivaren från Nätverket eller Mina nätverksplatser på skrivbordet i Windows.

Du kan inte använda den extra drivrutinen på serverns operativsystem.

Om du vill använda EPSON Status Monitor på en klient måste du installera EPSON Status Monitor från cd-romskivan med administratörsbehörighet på varje klient.

Med Windows Me eller 98

Följ anvisningarna nedan för att ställa in klienter som kör Windows Me eller 98.

1. Klicka på Start, peka på Inställningar och klicka sedan på Skrivare.

2. Dubbelklicka på ikonen Lägg till skrivare och klicka sedan på Nästa.

3. Markera Nätverksskrivare och klicka på Nästa.

4. Klicka på Bläddra så visas dialogrutan Välj skrivare.

Anm:

Du kan också skriva ”\\(namnet på den dator som är lokalt ansluten till den delade skrivaren)\(namnet på den delade skrivaren)” i nätverkssökvägen eller könamnet.

5. Klicka på datorn eller servern som är ansluten till den delade skrivaren, och namnet på den delade skrivaren, och klicka sedan på OK.

Anm:

Namnet på den delade skrivaren kan ändras av datorn eller servern som är ansluten till den delade skrivaren. Fråga nätverksadministratören om namnet på den delade skrivaren.

6. Klicka på Nästa.

Anm:

Om skrivardrivrutinen installerats på klienten i förväg, måste du välja den nya skrivardrivrutinen eller den aktuella skrivardrivrutinen. När du uppmanas att välja

skrivardrivrutin gör du det och väljer sedan skrivardrivrutinen i enlighet med meddelandet.

Om skrivarservern kör operativsystemet Windows Me eller 98, eller om den extra drivrutinen för Windows Me eller 98 är installerad i skrivarservern som kör Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 eller Server 2003 x64 går du till nästa steg.

Om den extra drivrutinen för Windows Me eller 98 inte är installerad i skrivarservern som kör Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 eller Server 2003 x64, går du till ”Installera skrivardrivrutinen från cd-romskivan” på sidan 105.

7. Ta reda på namnet på den delade skrivaren och välj sedan om du ska använda skrivaren som standardskrivare eller inte. Klicka på Nästa och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Anm:

Du kan ändra namnet på den delade skrivaren så att det endast visas på klientdatorn.

Med Windows XP, XP x64 eller 2000

Följ anvisningarna nedan för att ställa in klienter som kör Windows XP, XP x64 eller 2000.

Du kan installera skrivardrivrutinen för den delade skrivaren om du har behörighet som Privilegierad användare eller högre, även om du inte är Administratör.

1. För klienter med Windows 2000 klickar du på Start, pekar på Inställningar och klickar påSkrivare.

För klienter med Windows XP eller XP x64 klickar du på Start och pekar på Skrivare och fax.

2. För Windows 2000 dubbelklickar du på ikonen Lägg till skrivare och klickar sedan påNästa.

För Windows XP eller XP x64 klickar du på Lägg till en skrivare på menyn Skrivaraktiviteter.

3. För Windows 2000 markerar du Nätverksskrivare och klickar sedan på Nästa.

För Windows XP eller XP x64 markerar du En nätverksskrivare eller skrivaren som är ansluten till en annan dator och klickar sedan på Nästa.

4. För Windows 2000 skriver du in namnet på den delade skrivaren och klickar sedan påNästa.

Anm:

Du kan också skriva ”\\(namnet på den dator som är lokalt ansluten till den delade skrivaren)\(namnet på den delade skrivaren)” i nätverkssökvägen eller könamnet.

Du behöver inte skriva namnet på den delade skrivaren.

För Windows XP eller XP x64 väljer du Bläddra efter en skrivare.

5. Klicka på ikonen för datorn eller servern som är ansluten till den delade skrivaren, och namnet på den delade skrivaren, och klicka sedan på Nästa.

Anm:

Namnet på den delade skrivaren kan ändras av datorn eller servern som är ansluten till den delade skrivaren. Fråga nätverksadministratören om namnet på den delade skrivaren.

Om skrivardrivrutinen installerats på klienten i förväg, måste du välja antingen den nya skrivardrivrutinen eller den aktuella skrivardrivrutinen. När du uppmanas att välja

skrivardrivrutin gör du det och väljer sedan skrivardrivrutinen i enlighet med meddelandet.

Om den extra drivrutinen för Windows XP, XP x64 eller 2000 är installerad i skrivarservern som kör Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 x64 går du till nästa steg.

Om skrivarserverns operativsystem är Windows Me eller 98 går du till ”Installera skrivardrivrutinen från cd-romskivan” på sidan 105.

6. Ange om du vill använda skrivaren som standardskrivare eller inte och klicka sedan påNästa.

7. Se till att inställningarna är korrekta och klicka sedan på Slutför.

Installera skrivardrivrutinen från cd-romskivan

I det här avsnittet beskrivs hur man gör för att installera skrivardrivrutinen på klienterna när man konfigurerar nätverkssystemet enligt följande:

❏ De extra drivrutinerna är inte installerade i skrivarservern som kör Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 eller Server 2003 x64.

❏ Skrivarserverns operativsystem är Windows Me eller 98 och klienternas operativsystem är Windows XP, XP x64 eller 2000.

Skärmbilderna på följande sidor kan variera beroende på vilken version av Windows-operativsystem som används.

Anm:

Om du installerar på Windows XP, Xp x64- eller 2000-klienter måste du logga in på Windows XP, XP x64 eller 2000 som Admininstratör.

Om de extra drivrutinerna är installerade eller om server- och klientdatorerna kör samma operativsystem, behöver du inte installera skrivardrivrutinerna från cd-romskivan.

1. Gå till den delade skrivaren. Eventuellt visas en uppmaning. Klicka på OK och följ sedan anvisningarna på skärmen för att installera skrivardrivrutinen från

CD-romskivan.

2. Sätt i CD-romskivan och skriv in det korrekta enhets- och mappnamnet där skrivardrivrutinen för klienter är placerad. Klicka sedan på OK.

Vid installation av drivrutiner i Windows XP, XP x64, 2000, Server 2003 eller Server 2003 x64 kan ”Digital signatur hittades inte” visas. Klicka på Ja (för Windows 2000) ellerFortsätt ändå (för Windows XP, XP x64, Server 2003 eller Server 2003 x64) och fortsätt installationen.

Mappnamnet varierar beroende på vilket operativsystem som används.

3. Välj namnet på skrivaren, klicka på OK och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Klientens operativsystem Mappnamn Windows Me eller 98 \<Språk>\WIN9X Windows 2000 eller XP \<Språk>\WINXP_2K

Windows XP x64 \<Språk>\WINXP64

Kapitel 5

Im Dokument Copyright och varumärken (Seite 101-107)