• Keine Ergebnisse gefunden

Het menu Printerinstelling

Im Dokument Copyright en handelsmerken (Seite 165-168)

geeft de standaardinstellingen aan.

Instelitems en instelwaarden gemarkeerd met sterretjes geven de volgende printermodellen aan.

*1: alleen ondersteuning SC-S70600 series en SC-S50600 series *2: alleen ondersteuning SC-S50600 series

*3: alleen ondersteuning SC-S30600 series *4: alleen ondersteuning SC-S70600 series

Item Parameter Uitleg

Zijmarge (Rechts) 3 tot 25 mm (0,12 tot 1,00 inch)

Kies de breedte van de rechtermarge wanneer er afdrukmateriaal in de printer is geladen. Breedte van de marge hangt af van het gebruikte prin-termodel. Zie het volgende gedeelte voor meer informatie.

U “Afdrukgebied” op pagina 101 Zijmarge (Links) 3 tot 25 mm

(0,12 tot 1,00 inch)

Kies de breedte van de linkermarge wanneer er afdrukmateriaal in de printer is geladen. Breedte van de marge hangt af van het gebruikte prin-termodel. Zie het volgende gedeelte voor meer informatie.

U “Afdrukgebied” op pagina 101 Startpositie Afdruk 0 tot 800 mm

(0,00 tot 32,00 inch)

Pas deze parameter aan als u wilt afdrukken vanuit ongeveer het mid-den van het afdrukmateriaal of als u het bedrukte gebied wilt verschui-ven links vanaf de instelling Zijmarge (Rechts). Het gebied tussen de rechterkant van het afdrukmateriaal en de Startpositie Afdruk blijft leeg. Als er een waarde is geselecteerd voor Zijmarge (Rechts), blijft er een extra gebied ter grootte van de bij Zijmarge (Rechts) geselecteer-de breedte leeg. Breedte van geselecteer-de marge hangt af van het gebruikte prin-termodel. Zie het volgende gedeelte voor meer informatie.

U “Afdrukgebied” op pagina 101

Controle Mediaformaat Aan Bepaal hier of de printer de rand van het afdrukmateriaal automatisch moet detecteren (Aan) of niet (Uit). Probeer Uit als de printer Fout Me-diaformaat weergeeft terwijl het afdrukmateriaal goed is geladen.

Houd er rekening mee dat de printer mogelijk buiten de randen van het afdrukmateriaal afdrukt wanneer Uit is geselecteerd. Inkt buiten de rand-en van het afdrukmateriaal geeft vlekkrand-en binnrand-en in de printer. In het algemeen is het aangeraden om deze instelling op Aan te zetten.

Uit

Controle Media-eind Aan Bepaal hier of de printer het einde van het afdrukmateriaal automatisch moet detecteren (Aan) of niet (Uit). Probeer Uit als de printer Media op weergeeft terwijl het afdrukmateriaal goed is geladen. In het algemeen is het aangeraden om deze instelling op Aan te zetten.

Uit

Controle Media scheef Aan Als scheef afdrukmateriaal wordt gedetecteerd, stopt de printer met

af-Item Parameter Uitleg

Waarschuwingsopties Uit Bepaal hier of de printer automatisch moet detecteren (Aan) of niet (Uit) of het afdrukmateriaal tijdens het afdrukken omhoog komt.

Als Aan is geselecteerd, wordt het afdrukken gestopt wanneer het af-drukmateriaal omhoog komt om te voorkomen dat een printkop wordt geraakt.

Aan is de beste keuze als u andere taken gaat uitvoeren en niet bij de printer kunt blijven tijdens het afdrukken.

Mogelijk wordt dit in de volgende gevallen niet gedetecteerd, zelfs als Aan is geselecteerd. Controleer voor u met afdrukken begint visueel of het afdrukmateriaal niet omhoog is gekomen.

Controle Mediaformaat is ingesteld op Uit.

Degelruimte is ingesteld op 2.5.

Bij het afdrukken van punten voor Autom. media-aanp., Media-aanpassing (Aanpassing Invoer, Printkop Uitlijnen), en Spuikanaaltjescontr (automatisch/handmatig).

Tijdens afdrukken van het afdruktakenlogboek, statusbladen en netwerkinstellingen.

Bij het gebruik van transparante film of hoogglans afdrukmateriaal kan het omhoog komen van het materiaal niet worden gedetecteerd, zelfs als dit is ingesteld op Aan. Als het afdrukmateriaal regelmatig langs de printkop strijkt, controleert u de conditie visueel voordat u gaat afdruk-ken.

Aan

Waarschuwingsniveau 1 tot 5 Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de printer is voor het omhoog komen van afdrukmateriaal.

Kies lagere waarden om het aantal onderbrekingen te voorkomen.

Autom. Contr. Sp.Kan

Controlecyclus Sp.Kan. Uit Kies hier de frequentie waarmee de printer een Autom. Contr. Sp.Kan uitvoert: nooit (Uit) of steeds na elke 1 tot 10 pagina's. Autom. Contr.

Sp.Kan wordt niet uitgevoerd terwijl Uit is geselecteerd. Als 1 tot 10 is geselecteerd, controleert de printer automatisch op verstopping met het opgegeven interval. Hierbij wordt er een proefpatroon afgedrukt dat meteen wordt gecontroleerd met een sensor.

Houd er rekening mee dat Autom. Contr. Sp.Kan niet alle soorten ver-stoppingen kan detecteren. Bovendien is Autom. Contr. Sp.Kan niet beschikbaar, al naar gelang het type afdrukmateriaal of de omstandig-heden.

U “Controleren of er verstopte spuitkanaaltjes zijn” op pagina 141 1 tot 10 pagina's

Opties Bij Verstopping Doorgaan Met Af-drukken

Bepaal hier wat de printer moet doen wanneer Autom. Contr. Sp.Kan verstopte spuitkanaaltjes detecteert.

Als Doorgaan Met Afdrukken is geselecteerd, geeft de printer Spuit-kan. verstopt weer maar wordt er wel verder afgedrukt. Stop met af-drukken en voer een printkopreiniging uit als u dit nodig vindt na bestu-dering van het afdrukresultaat.

U “Printkop reinigen” op pagina 142

Als Stoppen Met Afdrukken is geselecteerd, geeft de printer Spuit-kan. verstopt weer en wordt het afdrukken onderbroken. Inspecteer het afdrukresultaat en bepaal op basis van de mate van verstopping of u verder wilt afdrukken of niet.

Stoppen Met Af-drukken

Item Parameter Uitleg

Sp.Kan.Patr. Afdrukken Uit Kies hier de frequentie waarmee de printer een spuitkanaaltjespatroon afdrukt: nooit (Uit) of steeds na elke 1 tot 10 pagina's. Periodieke proef-patronen worden niet afgedrukt terwijl Uit is geselecteerd. Als u een proefpatroon wilt afdrukken boven aan elke 1 tot 10 pagina's, selecteert u een optie tussen 1 en 10. Na afloop van de afdruk kunt u het patroon zelf bekijken en bepalen of bepaalde kleuren niet of niet goed zijn afge-drukt in de vorige of volgende afdruk.

1 tot 10 pagina's

Periodieke Reiniging

Licht Uit

Na 1 tot 240 uur

Selecteer de tijd en het intensiteitsniveau voor periodieke reiniging van de printkop. Periodieke reiniging wordt niet uitgevoerd terwijl Uit is ge-selecteerd. Als een waarde tussen 1 en 240 uur wordt geselecteerd, wordt de printkop gereinigd na het opgegeven aantal uren. Als de op-gegeven tijd voor reiniging echter wordt bereikt terwijl wordt afge-drukt, wordt het reinigen van de printkop uitgevoerd nadat het afdruk-ken is voltooid.

De timer wordt gereset in de volgende gevallen:

Wanneer de opgegeven tijd is gewijzigd; of

Wanneer Alle spuitkanaaltjes is uitgevoerd voor het in deze instelling geselecteerde niveau.

Normaal Zwaar Extra*3

Reinigingscyclus Uit Kies hier de frequentie waarmee een automatische printkopreiniging moet worden uitgevoerd: nooit (Uit) of steeds na elke 1 tot 10 pagina's.

Reinigingscyclus wordt niet uitgevoerd terwijl Uit is geselecteerd. Selec-teer 1 tot 10 om de printkop te reinigen voordat het opgegeven aantal pagina's is afgedrukt.

1 tot 10 pagina's

Timer Verwarming Uit 15 tot 240 min. U kunt de verwarmingsonderdelen automatisch uitschakelen wanneer er geen fouten zijn gedetecteerd en er geen afdruktaken lopen. Met de-ze optie kiest u het interval voordat de verwarmingsonderdelen automa-tisch uitgaan.

Na het verstrijken van Timer Verwarming Uit gaat de printer in de slaap-stand. In de slaapstand worden het display en de interne motoren en andere onderdelen uitgeschakeld, waardoor er minder stroom wordt verbruikt. Als een toegevoegd droogsysteem (meegeleverd met de SC-S50600 series; optioneel voor andere modellen) is gemonteerd, gaat dit automatisch uit.

U brengt het display weer tot leven door op een willekeurige knop op het bedieningspaneel te drukken (behalve P). Als er in deze omstandig-heden nog eens gedurende dertig seconden geen handelingen worden verricht, dan gaat het display weer uit. De printer en verwarmingsonder-delen worden pas weer volledig ingeschakeld wanneer er een afdruk-taak binnenkomt, de hendel voor het laden van het afdrukmateriaal wordt gebruikt of een andere bewerking wordt uitgevoerd waarbij de printerhardware betrokken is.

Printkopmodus*1 2 printkoppen Gebruik 2 printkoppen in de meeste situaties.

Als er bijvoorbeeld een verstopt spuitkanaaltje in een enkele printkop zit en de verstopping na herhaald reinigen van de printkop niet kan wor-den verwijderd, kunt u doorgaan met afdrukken met behulp van de Head1

Head2

Item Parameter Uitleg

Instellingen Herstel. Ja Selecteer Ja om alle items van het menu Printerinstelling terug te zet-ten op hun standaardwaarde.

Nee

Im Dokument Copyright en handelsmerken (Seite 165-168)