• Keine Ergebnisse gefunden

CONVENANT KATOOTJE: GOEDKEURING Juridische gronden

RETRIBUTIEREGLEMENT VERKOOP VAN ASBESTCONTAINERS Artikel 1

23. CONVENANT KATOOTJE: GOEDKEURING Juridische gronden

• De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

• Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

• Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

• Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

23° het vaststellen van subsidiereglementen en het toekennen van nominatieve subsidies.

• De wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen.

• Het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid.

• De beslissing van de Gemeenteraad van 18 december 2019 inzake de strategische meerjarenplanning 2020-2025.

• De beslissing van de Gemeenteraad van 18 december 2019 inzake de gemeentebegroting 2020.

Feiten

• In bijlage vindt u de convenant voor de Maldegemse jeugdvereniging Katootje voor de periode 2020-2025, gelijklopend met de duur van het Strategisch Meerjarenplan.

• Dit bedrag dient gebruikt te worden voor de ondersteuning van de jeugdwerking en de uitbouw van activiteiten voor het Donkse jongerenpubliek. De werking van Katootje bestaat hoofdzakelijk uit amateuristische kunstbeoefening. Op de tweede plaats biedt Katootje ook activiteiten aan die kans bieden tot ontmoeting, spel, vorming en creatieve activiteiten.

• Voor de uitbetaling dient Katootje ieder jaar voor 31 maart een jaarverslag en een financieel verslag met balans over het voorgaande jaar voor te leggen waarin blijkt dat de vereniging voldoet aan de geldende voorwaarden.

Argumentatie

• Inhoudelijk zijn er geen ingrijpende wijzigingen aangebracht aan de convenant.

• De namen werden aangepast aan de nieuwe bestuurssituatie.

• De jaarlijkse subsidie in de convenant werd verhoogd van 750 euro naar 800 euro. In het verleden kreeg Katootje 750 euro via convenant en 50 euro apart gestort in het kader van sensibilisering rond afval. Deze extra toelage van 50 euro werd enkele jaren geleden in het leven geroepen, ter vervanging van de gratis container waar

jeugdverenigingen vroeger beroep op konden doen bij een grote kuis van hun lokalen.

Deze bedragen worden nu samengevoegd in de convenant.

Besluit

27 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Peter E. Van Hecke, Rudiger De Smet, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Annelies Lammertyn, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Raf Pauwels, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Timothy De Groote

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de convenant voor de Maldegemse jeugdvereniging Katootje voor de periode 2020-2025 goed.

Convenant ‘werkingssubsidie’ tussen Gemeentebestuur Maldegem en Katootje 2020-2025 Tussen de ondergetekenden:

enerzijds het Gemeentebestuur van Maldegem, Marktstraat 7, 9990 Maldegem,

vertegenwoordigd door Dhr. Burgemeester B. Van Hulle en Dhr. Algemeen Directeur T. Van Vynckt, en anderzijds de vzw Donkse Klopperdans, afdeling jeugdvereniging Katootje, P. De Swaeflaan 45, 9990 Maldegem, vertegenwoordigd door Dhr. L. Verplancke, voorzitter en Mevr.

Jasmien Vanhecke, wordt het volgende overeengekomen:

Artikel 1

Het Gemeentebestuur van Maldegem kent de jeugdvereniging Katootje een tegemoetkoming in de werkingskosten toe voor een jaarlijks bedrag van € 800 voor de periode van 1 januari 2020 tot het einde van het Strategisch Meerjarenplan, zijnde 31 december 2025. Dit bedrag dient gebruikt te worden voor de ondersteuning van de jeugdwerking en de uitbouw van activiteiten voor het Donkse jongerenpubliek. De werking van Katootje bestaat hoofdzakelijk uit

amateuristische kunstbeoefening, op de tweede plaats biedt Katootje ook activiteiten aan die kans bieden tot ontmoeting, spel, vorming en creatieve activiteiten.

Artikel 2

De betaling zal gebeuren na goedkeuring van de gemeentebegroting via storting op

rekeningnummer van Katootje. Voor de uitbetaling dient Katootje ieder jaar voor 31 maart een jaarverslag en een financieel verslag met balans over het voorgaande jaar voor te leggen waaruit blijkt dat de vereniging voldoet aan de geldende voorwaarden van de gemeente Maldegem, zoals beschreven in het reglement voor de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk te Maldegem.

Artikel 3

Bovenop deze voorwaarden dient Katootje te voldoen aan de volgende voorwaarden:

• De werking van Katootje bestaat hoofdzakelijk uit ontspannende activiteiten voor kinderen en jongeren waarbij de nadruk ligt op het aanbrengen van Vlaamse volkscultuur en het aanleren en uitvoeren van Vlaamse volksdansen.

• Daarnaast organiseert Katootje per jaar minstens 5 (al dan niet betalende) activiteiten voor de Donkse jeugd. De activiteiten dienen te voldoen aan Afdeling 2, Artikel 6, 3de paragraaf van het reglement op de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk te Maldegem.

• Jaarlijks organiseert Katootje een Volksdansinstuif

• Indien dit gevraagd wordt, werkt Katootje minstens 1 maal per jaar belangeloos mee aan een gemeentelijke organisatie zoals Kom op tegen Kanker, 11.11.11,

Buitenspeeldag, Grabbelpas,…

Aldus opgemaakt te Maldegem op 31 maart 2020, in twee exemplaren, waarna aan ieder van de contracterende partijen een exemplaar werd overhandigd.

Namens het Gemeentebestuur Maldegem,

De Algemeen Directeur, De Burgemeester,

Tijs Van Vynckt Bart Van Hulle

Namens Katootje,

De Vertegenwoordiger, De Voorzitter,

Jasmien Vanhecke Luc Verplancke

Auteur: Ilona Van Canneyt

Politiek

verantwoordelijke:

Glenn Longeville Classificatie: 147.1 Jeugd

24. JAARREKENING ILV BURENSPORTDIENST MEETJESLAND 2019