• Keine Ergebnisse gefunden

2. Klientide eelistused noortehostelite valimisel

2.1. Ülevaade noortehostelitest Tallinnas

Tallinnast on pärast Eesti taasiseseisvumist saanud paarikümne aastaga arvestatav turismilinn. Hea ühendus välismaailmaga, keskaegne vanalinn ja rohked üritused on turistide arvu ja nende pealt saadavat tulu kasvatanud pea igal aastal. Näiteks 2000.

aastal majutas Tallinn 950 000 turisti (majutusega ööbijat) ning pakkumisel oli 5606 voodikohta (Tallinna välisturism 2000). Samuti rekordilisel 2011. aastal ööbis Tallinna majutusettevõtete 15377 pakutavas voodikohas 1 498 500 turisti (Tallinna turism 2011).

Kahjuks puudub statistika, mis hõlmaks ainult hosteleid. Käesolev peatükk annab ülevaate Tallinna vanalinna ja kesklinna hostelitest 2013. aasta 25. oktoobril. Võrreldud on reitinguid erinevates broneerimissüsteemides ja saadavalolevaid rajatisi-vahendeid.

Booking.com ja Hostelz.com kasutavad reitinguna 10-punkti skaalat, Hostelworld.com ja Hostelbookers.com protsentsüsteemi.

Arvestatavaid noortehosteleid on Tallinnas hetkel 11. Nendeks on Monks Bunk, Viru Backpackers, Tallinn Backpackers, Euphoria, FeelGood Hostel, 16EURO Hostel, ALUR Old Town hostel, Tabinoya Traveller´s House, Red Emperors, GIDIC Hostel ja Fat Margarets Hostel. Kõik on end nii kodulehel kui broneerimissüsteemides positsioneerinud kui noortehostelid. Lisaks ühendab neid hea asukoht, täpsemalt Tallinna Vanalinn ja Kesklinn. Kõik pakuvad lisaks teistele võimalustele ühiselamustiilis jagatud tualettide ja duširuumidega majutusteenust ning voodikoha hind ei ületa neis 14 eurot. Broneerimissüsteemides on neid hinnatud piisavalt, et neil oleks reiting.

Monks Bunk on oma kodulehel positsioneerinud ennast kui sotsiaalne hostel (social hostel). Korraldatakse ekskursioone ja väljasõite, ühisruumis tegeuvusi ja pidusid. Asub aadressil Tatari 1. Reitingud erinevates broneerimissüsteemides on järgnevad:

Booking.com 8.3, Hostelworld 88 %, Hostelbookers.com 86.5%, Hostelz.com 8.9. Hind

19

ühikasutatavas toas on 9 € öö kohta. Hostelis asuvad järgnevad rajatised-vahendid: suur ühisala, avatud 24H, wifi, kinotuba, tasuta arvutid, linad hinnas, lukustatavad kapid, pesupesemise võimalus, föön, pakihoid, organiseeritud tegevused, tasuta tee/kohv, lauamängud, TV, DVD, piljard, tuuride broneerimine, baar, raamatuvahetus, ühised õhtusöögid. (Welcome to Monks... 2013)

Viru Backpackers on nö butiikhostel, mis asub aadressil Viru 5. Reitingud on vastavalt:

Booking.com 8.3, Hostelworld 91%, Viru backpackers 86.7 %, Hostelz.com 8.9. Öö ühiskasutatavas toas maksab 14 €. Hostelis asuvad järgnevad rajatised-vahendid: wifi, pagasihoid, pesupesemise võimalus, paljundusmasin, ühisala, tasuta kaardid-voldikud, föön, hommikusöök hinnas, tasuta kohv/tee, linad hinnas, tuuride broneerimise võimalus, rätik hinnas. (Viru backpackers... 2013)

16EUR Hostel, asub aadressil Roseni 9. Reitingud erinevates broneerimissüsteemides on järgnevad: Booking.com 7.4, Hostelworld.com 79%, Hostelbookers.com 77.4 %, Hostelz.com´is pole esindatud. Öö hind 10 €. Avatud 24, TV, tasuta wifi, linad hinnas, tasuta parkimine, rätik hinnas, ühisala, lukustatavad kapid, bassein, pesupesemise võimalus, baar, kaardid-voldikud, föön, pakihoid, tuuride broneerimine. (Friendly hostel... 2011)

ALUR Old Town Hostel, paikneb Lai 20. Reitingud: Booking.com 7.3, Hostelworld.com 73 %, Hostelbookers.com 78.2%, Hostelz.com 8.0, 12 €. Avatud 24H, kaardid-voldikud, föön, wifi, lukustatavad kapid, rõdu/terrass, lauamängud, pakihoid, tasuta kohv/tee, ühisala, linad hinnas, grillahi. (Tere tulemast... 2013)

Tallinn Backpackers on pidutsemishostel, seal korraldatakse igaõhtuseid joomismänge ja pubituure, saabumisel pakutakse tervitusjooki. Kodulehel ja broneerimissüsteemides rõhutatakse, et juhatajad ja töölised on austraallased. See mõjub reisivatele kaasmaalastele turvaliselt ja koduselt. Tallinn Backpackers asub aadressil Olevimägi 11.

Reitingud on järgnevad: Booking.com 9.0, Hostwelworld.com 91 %, Hostelbookers.com 94.9 %, Hostelz.com 9.4, 10 €. Hostel on avatud 24H, kaardid-volikud, föön, saun, wifi, linad hinnas, tasuta arvutid, ühised õhtusöögid, tuuride broneerimine, pesupesemise võimalus, baar, konsoolid, lukustatavad kapid, ühisala, tasuta tee/kohv. (Welcome to Tallinn... 2013)

20

Fat Margaret´s Hostel aadressil Põhja Puiestee 27. Reitingud: Booking.com 7.3, Hostelworld.com´is ei ole esindatud, Hostelbookers.com 79.5 %, Hostelz.com 8.1.

Maksumus öö eest on 8 €. Hostel on avatud 24H, lisavõimalusteks on wifi, linad hinnas, tasuta tee/kohv, pakihoid, baar, kaardid-voldikud, föön, parkimine, pesupesemise võimalus. (Fat Margaret´s... 2013)

Euphoria on eristumisel läinud kunsti valdkonda. Nimelt on seal loodud võimalused ühiselt koos muusikat mängida ja tegeleda kaunite kunstidega nagu maalimine ja käsitöö. Asub Roosikrantsi 4. Ei ole esindatud Booking.com´is, Hostelworld.com 88%, Hostelbookers.com´is ei ole esindatud, Hostelz.com 8.7. Öö ühiskasutatavas toas maksab 13.8 €. Hostelis on Baar, ühisala, parkimine, föön, lukustatavad kapid, kaardid-voldikud, wifi, pakihoid, pesupesemise võimalus, tasuta tee/kohv, raamatuvahetus, konsoolid, linad, hinnas, tuuride broneerimine. (Home for... 2013)

Tabinoya Traveller´s House asub aadressil Nunne 1 ja on end positsioneerinud kui butiikhostel, mille omanik ja juhataja on jaapanlane. See mõjub koduselt ja kutsuvalt teistele reisivatele jaapanlastele. Reitingud: Booking.com 9.1, Hostelworld.com 91 %, Hostelbookers.com 97.7 %, Hostelz.com 9.3. Öö maksab 14 €. Ühisala, wifi, linad hinnas, lugemistuli, raamatuvahetus, kaardid-voldikud, föön, pakihoid, tasuta tee/kohv, hommikusöök hinnas, tuuride broneerimine. (Welcome to Tabinoya... 2013)

Red Emperor Hostel aadressil Aia 10 on austraallaste poolt asutatud ja enamik töötajatest on samuti Austraaliast pärit. Reitingud: Booking.com 8.4, Hostelworld.com 91 %, Hostelbookers.com 93.1%, Hostelz.com 9.1. Hind ühiskasutatavas toas 9 €.

Hostelis asub suur baar, wifi, föön, tasuta arvutid, lukustatavad kapid, piljard, ühisala, pakihoid, tasuta tee/kohv, kaardid-voldikud, linad hinnas, parkimine, tuuride broneerimine. (Hostel rooms... 2013)

Gidic Hostel, aadressil Tartu mnt 31. Reitingud: Booking.com 7.7, Hostelworld.com´is ei ole esindatud, Hostelbookers.com´is ei ole esindatud, Hostelz.com 9.0. Öö hind 12 €.

Tasuline wifi, 24H, pakihoid, lukustatavad kapid, lauamängud, parkimine, pesupesemisevõimalus, tuuride broneerimine, kaardid-voldikud, TV, kinotuba. (About us... 2013)

21

FeelGood Hostel, Kaarli pst 11. Booking.com 8.3, Hostelworld.com 86%, Hostelbookers.com 88.3 %, Hostelz.com 8.8, 10 €. 24H, lauamängud, TV, DVD, wifi, töökuulutused, pakihoid, tasuta tee/kohv, tasuta arvutid, pesupesemise võimalus, raamatuvahetus, kaardid-voldikud, konsoolid, tuuride broneerimine, hommikusöök hinnas, ühisala, lukustatavad kapid, lugemistuled. (FeelGood Hostel... 2013)

Tallinnas on rohkelt erinevaid noortehosteleid. Leidub lihtsaid ja võimalikult odavaid kui ka kalleimaid nö butiikhosteleid. Sihtrühmapõhiselt üritatakse eraldi tabada nii pidutsejaid kui kunstiinimesi, asutajate ja juhatajate päritolule rõhudes soovitakse paista atraktiivsed kaasmaalastele. Keskmised reitingud on vastavalt broneerimissüsteemidele:

Booking.com 8.1, Hostelworld.com 86.4 %, Hostelbookers.com 86.9 % ja Hostelz.com 8.8. Parimate reitingutega on Tabinoya Traveller´s House ja Tallinn Backpackers.

Halvimad reitingud on ALUR Old Town Hostelil ja 16EUR Hostelil. Pea kõik noortehostelid on avatud ööpäevaringselt ja seal levib tasuta internet. Erilisemate lisavõimalustena pakutakse basseini, sauna ja terrassi grillimise võimalusega.